Boektrailer als teaser voor jouw boekpresentatie

Jouw boek verdient het om opgemerkt te worden

Stel je dit eens voor. Je zit in de bioscoop om naar dé film van het jaar te kijken. Je hebt er al veel over gehoord. Jouw vrienden op Facebook zijn laaiend enthousiast. Toen je de film trailer zag, wist je het ook zeker. Daar moet ik heen!

Nu zit je in de bioscoop in afwachting van de film. Het is alweer een tijdje geleden, maar je herinnert je de zaterdagavond met je vriendinnen nog. Eerst lekker eten en dan samen naar de film.

Best gek eigenlijk. Dat deze film je weer in de bioscoop heeft gekregen...

Zo gek is dat natuurlijk niet. Tegenwoordig is social media dé manier om jezelf, je bedrijf en je boek onder de aandacht te brengen van je ideale lezer. Met video heb je op dit moment de meest krachtige vorm van visuele communicatie in handen. Mensen geven aan dat ze veel liever een video bekijken dan dat ze een stuk tekst op een website lezen.

Met video kan je niet alleen vertellen hoe iets eruit ziet, maar het ook laten zien. Met beelden en de juiste muziek kan je je kijker verleiden en aanzetten tot aankoop van jouw boek.

Je kunt deze boektrailers op verschillende manieren maken. Door mijn ervaring heb ik ontdekt dat een boek schrijven een ding is, maar het vervolgens om te zetten naar bewegend beeld iets totaal anders.

Mis jij nu die handigheid? Of juist de creativiteit? Of wil je je helemaal niet verdiepen in de techniek? Wil je er überhaupt niet over nadenken?

Dan ben je op de juiste pagina beland. Want jouw boek verdient het om opgemerkt te worden. Jouw boek verdient aandacht en professionaliteit. En ik regel het voor je.

Wat kun je verwachten?

  • Jij informeert me over de inhoud van je boek, deelt de synopsis, huisstijl en eventuele beschikbare afbeeldingen;

  • Op basis van de input schrijf ik een video-script en/of storyboard;

  • Ik zoek de muziek bij de trailer (rechtenvrij);

  • We verzamelen de videobeelden, afbeeldingen, foto’s;

  • Ik maak vervolgens een korte impressie (ontwerp);

  • Ben je enthousiast, dan ga ik aan de slag met de concept trailer;

  • Ben je tevreden, dan maak ik de definitieve versie van de boektrailer.


Met het maken van een goede boektrailer kan je niet vroeg genoeg beginnen.

Het definitieve boek hoeft nog helemaal niet beschikbaar te zijn. Wel zijn een huisstijl, bookcover, belangrijke details uit het boek en sfeerbeeld nodig om de boektrailer goed te laten aansluiten bij het uiteindelijke verhaal in jouw boek.

Ik bied je de mogelijkheid voor drie verschillende soorten boektrailers. Vooraf hebben we contact over welke versie het beste bij jouw boek past.


" Aletta heeft de boektrailer van m’n roman Onzichtbaar verzorgd. Het boek verschijnt in het najaar 2018. Aletta is een vakvrouw, we zaten al vrij snel op een lijn en de samenwerking was erg fijn. De trailer is spannend, origineel en maakt nieuwsgierig. Ben super blij.

Bekijk de boektrailer van de roman Onzichtbaar van Edith van Walsum

Dé drie mogelijkheden voor jouw boektrailer

Boektrailer Basic

Deze boektrailer is een korte trailer met zelf aangeleverd materiaal dat ik verder voor jou verwerk tot een publiceerbare video. Het video-script en/of storyboard, impressie en concept trailer zijn inbegrepen.

Boektrailer Animatie

Deze boektrailer is een korte trailer waarin het beeldmateriaal wordt voorzien van animaties. De werkzaamheden zijn maatwerk en ga je in een andere boektrailer niet terug zien. Jouw boektrailer is uniek en onderscheidend.

Het video-script en/of storyboard, impressie en concept trailer zijn inbegrepen.

Boektrailer Extra Large

Deze boektrailer heeft alles wat jouw boektrailer bijzonder en origineel maakt. Geen stock foto's of stock video’s, maar originele muziek en video’s gefilmd op basis van het video-script en video-draaiboek. Eventueel met voice-over en speciale geluidseffecten.

Deze boektrailer is een ware videoproductie met de belangrijkste hoofdrolspelers uit jouw boek.

" Aletta Armee heeft voor mij de trailer gemaakt voor het boek Marc en Melany. Ze is een echte ‘vakvrouw’ met een groot inlevingsvermogen in de behoefte van de klant. Ze kwam met vele goed bruikbare suggesties voor de opbouw en invulling. Uiteindelijk heb ik gewoon haar lijn gevolgd omdat die helemaal ‘raak’ was. Ik ben buitengewoon tevreden met het resultaat.

Bekijk de boektrailer van de novelle Marc en Melany van Jan Hoff

Wat kost het maken van een boektrailer?

Boektrailer Basic

€ 350,00

inclusief

video-script en/of storyboard

impressie

concept trailer

exclusief

videomateriaal (zelf aanleveren)

stockfoto's/ stockvideo's

muziek (rechtenvrij)


Boektrailer Animatie

€ 575,00

inclusief

video-script en/of storyboard

impressie

concept trailer

exclusief

videomateriaal (zelf aanleveren)

stockfoto's/ stockvideo's

muziek (rechtenvrij)

Boektrailer Extra Large

€ 850,00*

inclusief

video-script en/of storyboard

impressie

concept trailer

origineel video en fotomateriaal

eventueel voice-over

eventueel speciale geluidseffecten

muziek (rechtenvrij en origineel)

* vanaf prijs - de meerprijs is afhankelijk van de locatie, entourage, productiekosten en postproductie.

" bedragen zijn exclusief 21% BTW en worden automatisch berekend, zodra je op de button klikt. Woon je in het buitenland, dan hoef je geen BTW betalen. Neem in dat geval dan contact met mij op om op een andere manier te betalen.

In september 2016 zag ik de foto’s van de boeklancering van Esther Bergsma op Facebook. Ik was gelijk enthousiast en kwam erachter dat Aletta deze had gemaakt. Naast fotografie wilde ik ook graag video’s laten maken en besloot ik contact met haar op te nemen. De presentatie bij de ‘Gezond en Co’ beurs in Martini Plaza was voor mij een unieke kans die ik graag wilde vastleggen op video. Aletta heeft ook de boektrailer gemaakt, die ik tijdens de beurs kon laten zien. Op 14 november was de officiële boekpresentatie die ik ook graag op video wilde laten vastleggen. Zoiets maak je maar één keer mee en daar moet je zelf niet over hoeven nadenken. Het moet gewoon goed zijn. Aletta heeft zich op meerdere fronten bewezen professioneel werk te leveren en ik ben enorm blij met het eindresultaat.


Bekijk de boektrailer van het boek 'De kracht van Diabetes' van Ingrid Smit hier.

Wie is Aletta Armee

Ik weet als geen ander hoe je je zichtbaarheid vergroot en je online imago versterkt. Bij mij gaat het niet om de snelle online groei, maar focussen we ons op de lange termijn. Het vergroten van je know-like-trust factor, om zo je ideale klant te bereiken, is het uitgangspunt. Met een gezonde mix van online tools die bij jouw bedrijf passen, gaan we samen aan de slag en zorgen we voor het beste resultaat.

We maken van jouw website een klantenmagneet, creëren de ideale weggever en koppelen dit alles aan jouw online social media presence.